top of page

Ankarada Otobus Kazası Goruntuleri


Başkent Kızılay'da belediye otobüsü yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı. İlk alınan bilgilere göre kazada biri ağır 3 kişi yaralandı.


Selçuk D'nin kullandığı 06 BE 3195 plakalı EGO otobüsü, Kızılay'daki Atatürk Bulvarı civarında seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan Neslişah E. (12) ile Gülşen M'ye çarptı. Kazada şoförün yanı sıra 2 yaya yaralandı.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan ve burada tedavi altına alınan yaralılardan Gülşen M'nin ağır yaralandığı öğrenildi.  Kazanın ardından şoka giren sürücü Selçuk D. de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan Atatürk Bulvarı, ekiplerin çalışmasının ardından ulaşıma yeniden açıldı.

Görgü tanıkları şoförün yayalara çarpmamak için otobüsü refüje yönlendirdiğini buna rağmen yayalara çarptığını kaydetti.

Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntüde, hızla yaya geçidine yaklaşırken kontrolden çıkan otobüs, yayaların arasına dalıyor. Otobüsün 2 kişiye çarpması ve yayalardan bazılarının koşarak son anda aracın altında kalmaktan kurtulması da kameraya yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Olay yerine yakın bir noktada piyango bileti satan Ünal Bostan kaza anını anlattı. Bostan, "Olayı gördüm. Muhtemelen yayalar kırmızıda geçiyordu. Otobüs de vurunca direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Kaldırımın altına aldı. Yayalar arada kalınca o an zaten bir teyze varmış, bacağı koptu. Herhalde o rahmetli oldu. Bir de genç kız varmış, onun durumu iyi diyorlar" dedi.


Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yayalar kırmızıda geçiyordu, otobüs normal geçiyordu. Frene falan bastı ama artık duramadı, iki tane yayaya vurdu. Yayaları altına alınca da birinin ayağı kopmuş. Araçlara yeşil yanıyordu, yayalar kırmızıda geçti.”

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page